HEi FRA

EIDE

The new standard for aquaculture

We are on a mission to set the new standard for aquaculture, by developing and implementing new ideas

Set standarden for framtidas havbruk

Hos trur me på å skape ei framtid der menneske og natur kan eksistere i harmoni. Me er overbevist om at berekraftig matproduksjon ikkje berre er mogleg, men nødvendig for å sikre ein sunn og levande verden for framtidige generasjonar. Vår lidenskap ligg i å vere eit forbilde for ansvarleg akvakultur, og vise verden at det er mogleg å produsere mat på ein måte som tar vare på både menneske og planeten.

Eide at a glance

124
Ansatte (2023)
14
Lokasjoner (2023)
2.53
CO2e/kg (2023)
19582
Slaktevolum i tonn (2023)

I  er me

Samarbeidsvillig

Me gjer kvarandre gode og deler kunnskap og erfaring på tvers. Me støttar kvarandre og deler kjensler for fisken, fjorden og bygdene.
Read more

Uredd

Me har viljestyrke, fokuserer på det me kan påverka og gjev oss ikkje. Me tør å gå våre eigne vegar og feile undervegs
Read more

Påliteleg

Me har tillit til kvarandre og er lojale mot selskapet og mot kvarandre. Me står for det me seier og gjer, og leverer på det me har lova.
Read more

Nytenkjande

Me verdset mangfald og kreativitet, der dei beste idéane skal vinne fram. Me tenkjer utanfor boksen, og lyttar til dei som er nærast utfordringa.
Read more

Historia om

 si historie strekk seg tilbake heile 55 år. Frå heimesnekra merdar i Skogseidvatnet til kommersielle lokasjonar frå Hardanger til Nordfjord er historia driven av innovasjon, nytenking og mot.

1972-1978
Knut Johan Eide, fyrste generasjons oppdrettar, starta oppdrett av regnbogeaure og laks i Skogseidvatnet
Kommunestyret i Eikelandsosen inspiserer den første merden til Kunt Johan Eide.
1988
Knut Frode Eide, andre generasjons oppdrettar, utvida oppdrettsaktiviteten til sjø.

Året etter vart Eide Fjordbruk stifta

Knut Frode Eide og Randi Eide holder en laks.
Knut Frode Eide.

“Da viktigaste e å ha da gøy!”

Knut Frode Eide (1959-2018), Andre generasjons oppdrettar

2018
Eide Fjordbruk blir kåra til årets gasellebedrift, og Sondre Eide tar over som leiar.  

Med Sondre i spissen aukar Eide Fjordbruk fokusert på utvikling og ny teknologi. Alt i målet om å bli oppdretteren som setjer standarden for framtidas havbruk

Fremsiden på Dagens Næringsliv torsdag 6. desember 2018. Eide er kåret til Årets Gasellevinner.
Portrett av Sondre Eide.

“Då pappa døydde i 2018 etter lang tids sjukdom og år der me hadde jobba tett saman, var det ein merkelig følelse av tomhet av ein som forstod meg, guida meg og eg kunne diskutere alt med. Som ein kontakt til kunnskap var brutt. Han lærte meg å vere uredd, alltid gå vår eigen veg, ta sjansar og forstå at dei viktigaste ressursane er folka våre tenke nytt og aldri, aldri, aldri gje seg.”

Sondre, Dagleg leiar i Eide Fjordbruk

2022
Salmon Eye vert avduka

Eide Fjordbruk held fram arbeidet med å setje standarden for framtidas havbruk. Salmon Eye er eit visningssenter, og skal vere eit monument for berekraftig matproduksjon i sjø.

Salmon Eye i Hardangerfjorden, Hågardsneset til høyre og Rosendalsalpane i bakgrunnen.
2024
Det nye lanserer Watermoon, og setjer med det standarden for framtidas havbruk.

Watermoon er ein integrert plattform for berekraftig matproduksjon i sjøen; eit nedsenkbart, lukka system som revolusjonerer akvakultur ved å sikre fiskevelferd, avfallshandtering og beskyttelse av marine økosystemer.

Watermoon-enheten ved Hondskår ligger i overflaten.

"Den som intent vågar, intent vinn." Det var pappen sitt mantra, gjentatt til da sat fast i meg. Pappen bygde Eide med å satse alt han eigde. Han gjorde da ikkje for tryggleiken si skuld, men for å byggje noko større. No e da vår tur. Å stå stille er ikkje berre å feile, det er å forsvinne.

Eide er ikkje berre ei bedrift. Me er på eit oppdrag for å setje standarden for framtidas havbruk. Gjennom 50 år med biologisk nysgjerrigheit og ei kompromisslaus jakt på innovasjon, skapar me løysingar som kan takle ei av verdas største utfordringar: å produsere meir mat med mindre fotavtrykk i havet.

Framtida vert ikkje oppdaga, den vert skapt. Av dei som er nysgjerrig, samarbeide, og alltid uredd presse grensene for kva som er mogleg."

Sondre Eide, tredje generasjons oppdrettar

Lokasjoner

Frå Hardanger til Nordfjord

Me har matfiskanlegg, settefiskanlegg, slakteri, visningssenter, kontor og utviklingskonsesjonar fordelt frå Hardangerfjorden til Nordfjord.

Map over the western coast of Norway with Eides locations marked.
Blåskjell

Torvneset

Integrert havbruk i Nordfjord, sirkulærøkonomi i praksis. Dyrkar blåskjell på oppløyste næringssaltar (organiske stoff, fosfor og nitrogen) frå lakseproduksjon i området, bl.a. fra Hundvika.
Smolt

Sundal

På Sundal i Kvinnherad kommune produserer me økologisk smolt. Med mykje godt vatn frå Folgefonna og Bondhusvatnet og eit heilt nytt og moderne anlegg har teamet dei beste føresetnader for ein god laksesmolt
Visningssenter

Salmon Eye / Iris

Visningssenter i Hardanger. Heim til michelin-restauranten Iris. Her kan ein oppleve ei visningstur som kastar lys på utfordringer og moglegheiter i havbruksnæringa.
Laks

Hisdalen

Hisdalen og Hondskår ved Varaldsøy i Hardangerfjorden er to av del eldste lokalitetane i Eide. Her produserer Jostein og teamet hans laks med svært gode resultat. Med ein kombinasjon av gode forhold og lang erfaring har dei vunne ei lang rekke prisar for produksjonen her.
Laks

Brandaskuta

Brandaskuta og Hågardsneset i Hardangerfjorden er to av del eldste lokalitetane i Eide. Her produserer Trygve og teamet hans laks med svært gode resultat. Med ein kombinasjon av gode forhold og lang erfaring har dei vunne ei lang rekke prisar for produksjonen her.
Slakteri

Brandasund

Brandasund er slakteriet til Eide og vart starta opp i 2024 etter omfattande oppgraderingar etter at Eide overtok slakteriet frå Lerøy. Her sørger Nils og hans team for at laksen blir pakka og sendt ut i verda.
Laks

Hågardsneset

Brandaskuta og Hågardsneset i Hardangerfjorden er to av del eldste lokalitetane i Eide. Her produserer Trygve og teamet hans laks med svært gode resultat. Med ein kombinasjon av gode forhold og lang erfaring har dei vunne ei lang rekke prisar for produksjonen her.
Aure

Eikebærånæ

Ved lokalitet Eikebæråne i Osterfjorden i Alver kommune produserer Stein Inge og teamet hans aure saman med Universitetet i Bergen som dei av eit forskingsprosjekt.
Laks

Hondskår

Hisdalen og Hondskår ved Varaldsøy i Hardangerfjorden er to av del eldste lokalitetane i Eide. Her produserer Jostein og teamet hans laks med svært gode resultat. Med ein kombinasjon av gode forhold og lang erfaring har dei vunne ei lang rekke prisar for produksjonen her.
Laks

Skotberget

Skotberget er ein ny lokalitet i Eide-konsernet og er planlagt brukt fra 2026 med ny Watermoon-teknologi.
Smolt
Kontor

Skogseidvatnet

Det var her det heile starta i 1971. I dag produserer Frøydis og hennar team økologisk smolt i Skogseidvatnet. Her ligg og klekkeriet og hovedkontoret vårt.
Laks

Ospeneset

Ospeneset og Langøy ligg i Fensfjorden og høyrer til Alver kommune. Dette er dei to største lokalitetane i Eide og her produserer Tomas og hans kolleger laks.
Laks

Langøy

Ospeneset og Langøy ligg i Fensfjorden og høyrer til Alver kommune. Dette er dei to største lokalitetane i Eide og her produserer Tomas og hans kolleger laks.
Laks

Fyllingsnes S

Ved lokalitet Fyllingsnes i Osterfjorden i Alver kommune produserer Stein Inge og teamet hans økologisk laks.
Smolt

Lialaks

På Lialaks i Solund kommune produserer Frode og hans team økologisk laksesmolt.
Laks

Bakjestranda

På Bakjestranda i Bremanger kommune produserer teamet til Lars Gunnar økologisk laks.
Laks

Lyngholmane

Lokaliteten ligg i Solund kommune og her produserer Lars Thomas og hans team økologisk laks.
Laks

Hundvika Aust

På Hundvika i Stad kommune vert det produsert både økologisk laks og vanleg laks. Lars Gunnar og teamet hans driv denne lokaliteten saman med Nordfjord Laks.
Laks

Isane

På Isane gjennomfører me forsking på nye fôrråvarer i tett samarbeid med NMBU og VI og forsking på ny teknologi saman med Fjord Miljø og Møreforsk. Lokaliteten er utstyrt med eige feltlaboratiorium og er viktig for Eide sitt FoU arbeid.
Blåskjell

Torvneset

Integrert havbruk i Nordfjord, sirkulærøkonomi i praksis. Dyrkar blåskjell på oppløyste næringssaltar (organiske stoff, fosfor og nitrogen) frå lakseproduksjon i området, bl.a. fra Hundvika.
Smolt

Sundal

På Sundal i Kvinnherad kommune produserer me økologisk smolt. Med mykje godt vatn frå Folgefonna og Bondhusvatnet og eit heilt nytt og moderne anlegg har teamet dei beste føresetnader for ein god laksesmolt
Visningssenter

Salmon Eye / Iris

Visningssenter i Hardanger. Heim til michelin-restauranten Iris. Her kan ein oppleve ei visningstur som kastar lys på utfordringer og moglegheiter i havbruksnæringa.
Laks

Hisdalen

Hisdalen og Hondskår ved Varaldsøy i Hardangerfjorden er to av del eldste lokalitetane i Eide. Her produserer Jostein og teamet hans laks med svært gode resultat. Med ein kombinasjon av gode forhold og lang erfaring har dei vunne ei lang rekke prisar for produksjonen her.
Laks

Brandaskuta

Brandaskuta og Hågardsneset i Hardangerfjorden er to av del eldste lokalitetane i Eide. Her produserer Trygve og teamet hans laks med svært gode resultat. Med ein kombinasjon av gode forhold og lang erfaring har dei vunne ei lang rekke prisar for produksjonen her.
Slakteri

Brandasund

Brandasund er slakteriet til Eide og vart starta opp i 2024 etter omfattande oppgraderingar etter at Eide overtok slakteriet frå Lerøy. Her sørger Nils og hans team for at laksen blir pakka og sendt ut i verda.
Laks

Hågardsneset

Brandaskuta og Hågardsneset i Hardangerfjorden er to av del eldste lokalitetane i Eide. Her produserer Trygve og teamet hans laks med svært gode resultat. Med ein kombinasjon av gode forhold og lang erfaring har dei vunne ei lang rekke prisar for produksjonen her.
Aure

Eikebærånæ

Ved lokalitet Eikebæråne i Osterfjorden i Alver kommune produserer Stein Inge og teamet hans aure saman med Universitetet i Bergen som dei av eit forskingsprosjekt.
Laks

Hondskår

Hisdalen og Hondskår ved Varaldsøy i Hardangerfjorden er to av del eldste lokalitetane i Eide. Her produserer Jostein og teamet hans laks med svært gode resultat. Med ein kombinasjon av gode forhold og lang erfaring har dei vunne ei lang rekke prisar for produksjonen her.
Laks

Skotberget

Skotberget er ein ny lokalitet i Eide-konsernet og er planlagt brukt fra 2026 med ny Watermoon-teknologi.
Smolt
Kontor

Skogseidvatnet

Det var her det heile starta i 1971. I dag produserer Frøydis og hennar team økologisk smolt i Skogseidvatnet. Her ligg og klekkeriet og hovedkontoret vårt.
Laks

Ospeneset

Ospeneset og Langøy ligg i Fensfjorden og høyrer til Alver kommune. Dette er dei to største lokalitetane i Eide og her produserer Tomas og hans kolleger laks.
Laks

Langøy

Ospeneset og Langøy ligg i Fensfjorden og høyrer til Alver kommune. Dette er dei to største lokalitetane i Eide og her produserer Tomas og hans kolleger laks.
Laks

Fyllingsnes S

Ved lokalitet Fyllingsnes i Osterfjorden i Alver kommune produserer Stein Inge og teamet hans økologisk laks.
Smolt

Lialaks

På Lialaks i Solund kommune produserer Frode og hans team økologisk laksesmolt.
Laks

Bakjestranda

På Bakjestranda i Bremanger kommune produserer teamet til Lars Gunnar økologisk laks.
Laks

Lyngholmane

Lokaliteten ligg i Solund kommune og her produserer Lars Thomas og hans team økologisk laks.
Laks

Hundvika Aust

På Hundvika i Stad kommune vert det produsert både økologisk laks og vanleg laks. Lars Gunnar og teamet hans driv denne lokaliteten saman med Nordfjord Laks.
Laks

Isane

På Isane gjennomfører me forsking på nye fôrråvarer i tett samarbeid med NMBU og VI og forsking på ny teknologi saman med Fjord Miljø og Møreforsk. Lokaliteten er utstyrt med eige feltlaboratiorium og er viktig for Eide sitt FoU arbeid.